Ystävä- ja pienryhmätoiminta 2020

Paluu 2020 vuosikertomuksen etusivulle

Paluu etusivulle

Ystävätoiminta. Neljä  yhdistyksen hallituksen jäsentä(Helena Allahwerdi, Ulla Lumme, Eija Pokkinen ja Pirkko Liikanen) on kuljettanut autollaan muita jäseniä pienryhmätapaamisiin  (liikunta-, lounas- ja retkipiirit) ja auttanut tarvittaessa esim. asioinnissa, hoidettaessa terveyttä tai käydessä yhdessä esimerkiksi säännöllisesti ulkona kävelemässä .
Pienryhmätoiminta. Toimivat Seniorit ry on tarjonnut  jäsenilleen yhdeksän säännöllisesti toimivaa piiriä. Liikunnan osalta jäsenet osallistuivat Espoon liikuntatoimen järjestämään ohjattujen ryhmien toimintaan  silloin kun koronan takia toiminta ei ollut pysähdyksissä. Sauvakävelyillä on kävelty ahkerasti.
Kirjapiiri on kokoontunut, korona kieltojen ja rajoitusten takia ainoastaan kaksi kertaa (tammi-ja helmikuussa 2020) . Kirjapiirissä käsitellyt teokset ovat  Kate Atkinson, Museon kulisseissa ja Jean-Paul Didierlaurent, Lukija aamujunassa.
Omakuvapiiri työllisti aivan eri tavalla kuin aikaisempina vuosina: keskityimme kirjoittamaan omia elämäkertojamme, työstimme valokuvia ja valokuvakirjoja, kirjoitimme lukuisia historiallisia artikkeleita ja näyttelyselostuksia. Lisäksi dokumentoimme parhaamme mukaan pienryhmien tapaamisia ja muuta toimintaa kuten digitaalisia ryhmätapaamisia.
Oopparakatsomo on pienryhmänä kokoontunut seitsemän kertaa. Lisäksi seniorit ovat hyödyntäneet Metropolitan oopperatarjontaa parittain tai useamman seniorin seurassa. (Yhteyshenkilöt Oili Suominen ja Eija Pokkinen)
Pelipiiri on kokoontunut koronan kieltojen takia ainoastaan muutaman kerran keväällä 2020, syksyllä ei yhtään kertaa. Vastuuhenkilö Liisa Mäkinen
Rantasaunapiiri tarjosi virikistystä jäsenilleen kaikkiaan yhdeksän kertaa, joka tapaamisella aina kaksi tuntia. Lisäksi jäsenet ovat uineet lähes päivittäin Lippajärvessä  aina syyskuuhun saakka. Vastuuhenkilöt Oili Suominen ja Eija Pokkinen
Skypeystäväpiiri on toiminut entiseen tapaan kerran viikossa. Vastuuhenkilö Pirkko Liikanen
Lounaspiiri on yhdessä nautittu kotilounaita kotona ja tutuissa Espoon ravintoloissa, tosin paljon harvemmin kuin muina vuosina koronan kokoontumiskieltojen vuoksi. Vastuuhenkilö Helena Allahwerdi
Liikuntapiiri ehti kokoontua yhdeksän kertaa ennen rajoituksia,syksyllä muutamia kertoja. Tämä  oli tosi harmi, sillä silloin useilta senioreilta jäi liikunta kokonaan pois päiväohjekmasta. Tosin oli joitakin urheita senioreita jotka kävelivät ulkona lähes päivittäin. Tosin kesällä marjastus ja sienestys tarjosivat vähän liikuntaa. Lisäksi ilmoitimme s-postititse ja kotisivullamme verkossa tarjotusta liikunnasta ja jumppaohjelmista (voitas.fi ja ikäopisto.fi-taitopankki).
Retkipiiri tarjosi luontokohteita (9 retkeä), kaksi elokuvaa, yhden konsertin, kuusi museokäyntiä, kahdeksan taidenäyttelyä, kaksi suurtapahtumaa ja 56 kuvataiteilijan näyttelyä. Vastuuhenkilöt Helena Allahwerdi ja Pirkko Liikanen

Paluu 2020 vuosikertomuksen etusivulle

Paluu etusivulleYstävätoiminta.


© 2021