Muu toiminta 2020

Paluu 2020 vuosikertomuksen etusivulle

Paluu etusivulle

Hallituksen puheenjohtaja on osallistunut varajäsenenä Espoon kaupungin vanhusneuvoston ja varsinaisena jäsenenä Parempaa elämää yhteistyöllä - projektin johtoryhmän työskentelyyn. (Taulukko 3)

Yhdistyksen kaksi jäsentä on osallistunut kolmen toimijan järjestemään  digipohjaiseen koulutukseen vuoden aikana: 1) Muruset kouluttavat nettimummoja pari kertaa lukukaudessa (keväällä Adobe Contact, syksyllä Teams 2020), aiheena on ollut mm.  rasismi ja trollit. Yksi jäsen on osallistunut SSHY:n verkkokurssiin ”Digitaaliset aineistot sukututkimuksessa) (Google  Meet), Diakonissasäätiön aamun avaukseen aiheena ”Vieraanvaraisuus” ja Eduskunnan ikäverkoston seminaariin  ”Vanhusten nykytilanne”  (Zoom).

Vanhusneuvosto päivänä osallistuttiin Avoimen hallinnon tapahtumaan, jonka teema oli ”Vanhukset yhteiskunnan voimavarana (Zoom).  Helsingin yliopiston Milla Kallion väitöstilaisuutta seurattiin mielenkiinnoolla aiheena ”Ischaemic Diabetic Foot. Perspectives on long-term outcome”.  Väitöstilaisuuden vastaväittäjä osallistui tilaisuuteen Italiasta.(HY) ( Zoom)nä. Espoon taidemuseo EMMA tarjosi Eeva-Leena Eklundin  tarjousnäyttelyn esittelyn, jonka esitteli Emilia Laine  (Teams).
Murusten nettimummoina on kaksi yhdistyksen seniorijäsentä toiminut viikottain Murusten nettikahvilassa (Habbo-hotellissa) ja/tai ottanut osaa kahdenkeskeiseen chat-keskusteluun lasten ja nuorten kanssa. Murusten Habbo-kahvilasssa vierailee yhden tunnin tapaamisen aikana n. 20-50 lasta ja nuorta. Kahdenkeskeisissä chat-istunnoissa mummo tapaa yleensä n. 1 -5 nuorta, mutta jonossa on koko ajan 3-5 lasta/nuorta odottamassa vuoroaan.  (Kuva 1 ja taulukko 3) Kövijöistä on  kahdenkeskeisessä chatïssä alle 12 vuotiaita 25 %, 13-17 -vuotiaita 35 %, +18 25% ja eos ikää 15 %. Kävijät ovat olleet sitä mieltä, että keskustelut ovat olleet mukavia (4 %) ja heitä oli kuunneltu (83 %).  ”Mummot olivat aivan ihania”, ”oli kiva jutella mummojen kanssa” Pikku-joulu vietettiin Teamsin välittäminä.
Kuukauden kirjan (facebook-ryhmä)  vastaava on Helena Allahwerdi. Tähän ryhmään kuuluu tällä hetkellä 134 jäsentä. Tarkoituksena on, että jokainen jäsen voi halutessaan esitellä kuukauden kirjan arvostelun ja lukea lähetetyt teosarvostelut.
Vuonna 2020 kaikista eniten(86)  luettiin Marjo Kuulan toimittamaa teosta  Sydämeen luettavaksi. J. H. Erkon elämäkerta, jonka arvostelua kommentoi kahdeksan senioria.  Myös Paitim Stavocin Bolla innosti 83 senioria ja Yuval Noah Hararin  teos ”21 oppituntia maailman tilasta” 80 senioria. Liitteestä  2 löytyvät Kuukauden kirjassa arvostellut 50 teosta v.2020

Paluu 2020 vuosikertomuksen etusivulle

Paluu etusivulle


© 2021